Visitors center

Foto: Susanne Hallmann.

Gunnar Asplunds vackra ekonomibyggnad från 1923 inhyser numera Visitors center för världsarvet Skogskyrkogården. Här finns en utställning om världsarvet, turistinformation, butik och kafé. Fri entré.

På Visitors center kan vi berätta mer om Skogskyrkogården, visa runt i utställningen, tipsa om fler intressanta besöksmål i regionen och ge hjälp med sök- och karttjänsten Svenska gravar. Vi säljer även speciellt utvalda titlar inom arkitektur och världsarv. Du är också varmt välkommen att bläddra i våra låneböcker.

Telefon: 08-508 317 30

Hitta till Visitors center

Öppettider 2017

Visitors center öppnar för säsongen måndag 1 maj.

1 maj: öppet 11.00–16.00

6 & 7 maj, 13 & 14 maj: öppet lördagar och söndagar 11.00–16.00.

15 maj–30 september: öppet alla dagar 11.00–16.00, förutom midsommarafton och midsommardagen då vi har stängt. 

Oktober: öppet lördagar och söndagar 11.00–16.00.

Öppet även under FN-dagen och allhelgonahelgen

Gratis wifi

Fråga oss om kod!

Utställning

Vid ett besök på Visitors center kan du även ta del av vår nya permanenta utställning som berättar om Skogskyrkogårdens tillkomst och om de bägge arkitekterna Gunnar Asplunds och Sigurd Lewerentz arbete och tankar under utformningen av begravningsplatsen. 

I utställningen i Visitors center får du veta mer om Skogskyrkogårdens tillkomst. Foto: Mattias Ek

Arkitekterna lät även några av Sveriges mest framstående konstnärer medverka i den konstnärliga utsmyckningen av Skogskyrkogården: Sven X:et Erixson, Carl Milles, Otte Sköld, Bror Hjorth, John Lundqvist med flera. I utställningen visas vackra och symbolrika detaljer från kapell och omgivning tillsammans med specialtillverkade möbler och armaturer efter arkitekternas ritningar.

Foto: Susanne Hallmann.