Allhelgonahelgen 2020

Ett ljus tänds i en lykta.

Efter ett omskakande år är vi många som vill tända ett ljus för våra saknade. Vi låter därför allhelgona pågå hela veckan för att alla ska få en chans att besöka sina nära och kära – utan trängsel.

Allhelgonahelgen är en helg då många traditionellt besöker minneslundar, kyrkogårdar och begravningsplatser. Trängsel brukar vara vanligt på kyrkogårdarna och begravningsplatserna, men också i kollektivtrafiken och på parkeringar i närheten. Om du kan, åk till kyrkogården när få andra åker och cykla eller gå om det är möjligt.

Tack för att du visar respekt för andra.

Kyrkogården och begravningsplatserna är alltid öppna

Kyrkogården och minnesplatserna är öppna alla dagar, hela veckan för att det ska vara möjligt att besöka dem en annan dag än allhelgonadagen den 31 oktober och den 1 november.

Kapellen

För att undvika trängsel är kapellen stängda den 31 oktober och den 1 november. Med de är öppna övriga dagar under allhelgonaveckan.

Visitors center

Visitors center är stängt lördag 31 oktober och söndag 1 november. Men det är öppet övriga veckan: måndag 26 oktober–fredag 30 oktober 11.00–16.00.

Planera din resa

När du planerar din resa till begravningsplatsen eller kyrkogården är det viktigt att du tänker på följande:

  • cykla eller gå till begravningsplatsen om du har möjlighet
  • antalet parkeringsplatser är mycket begränsat
  • undvik att resa kollektivt

Kollektivtrafik

Undvik att resa med kollektivtrafiken. Det finns risk för trängsel på tunnelbana, bussar och tåg när många besöker stora begravningsplatser samma dag och tid.

Kliv inte på en buss eller ett tunnelbanetåg om det redan är fullt, invänta i stället en avgång där du kan hålla avstånd till andra resenärer. Läs mer om kollektivtrafiken på SL:s webbplats.

SL:s webbplats 

Biltrafik

Lördag 31 oktober är Skogskyrkogården stängd för biltrafik 10.00–21.00.

Hitta graven

Du kan använda vår e-tjänst Hitta graven för att söka efter en speciell grav.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Under allhelgonadagen kan du mellan klockan 11.00 och 18.00 ställa frågor om gravrätter eller skötsel av gravar och planteringar. Telefon: 08-508 301 91

Uppdaterad