Allmänna visningar

Folksamling på Sju brunnars stig
Grupp på Sju brunnars stig. Foto: Susanne Hallmann.

Det finns en tanke bakom allt vi ser på arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz världsberömda kyrkogård. Följ med på en visning och upptäck detaljerna som gör skillnad!

Skogskyrkogården ritades 1914 av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. Idag räknas Skogskyrkogården till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser och är sedan 1994 upptagen på Unescos världsarvslista. Begravningsplatsen omfattar en krematorieanläggning, fem begravningskapell och en ceremoniplats utomhus.

Inställda evenemang och visningar

Programverksamheten påverkas av coronapandemin. Det gäller visningar och vandringar, såväl allmänna som för grupp. Här på vår webbplats ger vi dig uppdaterad information!

Allmänna visingar

En konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården med besök i några av dess fem kapell.

Visningarna på engelska är inställda under 2020.

Samlingsplats står på biljetten. Visningen tar 1,5–2 timmar. Biljett 150 kronor. 

Köp och skriv ut din biljett på nätet

Du kan också köpa biljetter på Stadsmuseet vid Slussen, på Medeltidsmuseet på Strömparterren. Direktköp av biljetter på Visitors center är möjligt i mån av plats.

Boka privat visning

Du kan från och med 16 augusti boka en egen visning med en en auktoriserad guide för Skogskyrkogården och på så sätt få se alla interiörer. Dessa visningar går även att få på ett flertal språk och med olika specialinriktningar.

Uppdaterad