Skogskyrkogårdens dag 2022

En dunge almträd på en kulle.
Foto: Susanne Hallmann.

Var med och fira Stockholms kultur- och världsarv, besök kapell och gå korta temavandringar.

Lördag 3 september 10.00–16.00

Skogskyrkogården har med det nordiska landskapet och arkitekturen influerat utformningen av begravningsplatser över hela världen. Det är en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser och är sedan 1994 med på FN-organet UNESCOs världsarvslista.

På Skogskyrkogårdens dag kan du träffa yrkesgrupper som arbetar här: lär känna landskapet och hur det vårdas, hur träden tas omhand, få en inblick i hur det är att arbeta på en begravningsplats.

Hör om en av arkitekterna, Sigurd Lewerentz, och landskapsarkitektur. Följ en biolog som berättar om växter och djurliv på platsen. Gå en genusvandring och hör om Greta Garbo som är begravd här. Få veta hur klasstillhörighet och begravningar hört ihop under historien. Vi har även en familjevandring under dagen.

Flera av kapellen är öppna under dagen med korta visningar. Här kan du även få höra om hur borgerliga, icke-religiösa begravningar går till.

Mer information kommer!

Gratis biljetter till vandringar hämtas på Visitors center samma dag.

Visitors center

Öppet 10.00–16.00

I Gunnar Asplunds ekonomibyggnad från 1923 finns numer ett besökscentrum för världsarvet Skogskyrkogården. Här finns en utställning om världsarvet, turistinformation, butik och kafé.

Utställning utomhus

Du kan se en stor utomhusutställning om världsarvet och Skogskyrkogårdens historia vid huvudentrén på Sockenvägen.

Uppdaterad