Upptäck ett världsarv med din skolklass

Byggnad med höga pelare.
Monumenthallen. Foto: Susanne Hallmann.

Stadsmuseet i Stockholm erbjuder skolprogram för förskola, grundskola och gymnasiet på världsarvet Skogskyrkogården.

Visningar för skolor (grundskolan, gymnasiet, SFI, folkhögskolor samt Komvux) är gratis dagtid mellan 08.00 och 16.00 (cirka 1,5 timme). Max 30 personer. Skolpris gäller bara vardagar. Universitet, högskolor och privata skolor på eftergymnasial nivå betalar ordinarie pris. Följ med på en vandring i världsarvet Skogskyrkogården och utforska Skogskyrkogårdens fantastiska landskap tillsammans med en pedagog från Stadsmuseet.

Innehåll

Under en visning ger vi en inblick i vad ett världsarv är. Vi berättar om varför Skogskyrkogården är ett världsarv och ger en historisk bakgrund till begravningsplatsen.

Vi berättar också om de tankar och tidstypiska trender som påverkat arkitekterna. Den estetiska utformningen av begravningsplatsen med dess arkitektur, konst och design. Hur landskapet planerats och tillvaratagits.

Eftersom flera religioner är representerade på Skogskyrkogården berättar vi om begravningar och begravningsskick ur ett religiöst, historiskt och nutida perspektiv. Många låter därför en visning av Skogskyrkogården utgöra underlag för  frågor och diskussioner kring etik, döden och olika begravningsskick.

Skolprogrammen anpassas efter elevernas ålder och skolans önskemål, kontakta oss så planerar vi ihop.

Ordinarie priser:

Visning, 2 timmar 3 100 kronor, vardagar dagtid 08.00–16.303 700 kronor, kvällstid 16.30–22.00 samt på helger

Visning med fördjupning, 3 timmar 3 600 kronor, vardagar dagtid 08.00–16.30 4 500 kronor, kvällstid 16.30–22.00 samt på helger

Du kan boka skolprogram på telefon 08-508 316 20 eller boka.stadsmuseet@stockholm.se

Uppdaterad